About

Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij twee dingen zeker: hij wilde net zo’n baard en dezelfde gitaar. Het duurde even voordat die baard er was, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrandde hij al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Met platina single ‘Make It On Your Own’, twee albums, vier NPO Radio 2 Topsongs, diverse voorprogramma’s en eigen club- en theatertours is te zeggen dat dit zeker gelukt is.

Naast zijn eigen muziek schrijft Ed ook voor anderen. Zo sloeg hij de handen ineen met Peter Slager van BLØF om de titelsong te schrijven voor de bioscoophit ‘Weg van Jou’, samen met Rob Dekay. Ook werkten ze samen aan de muziek voor de musical ‘SOOF’. Een nummer uit deze musical werd in 2023 door Jaap Reesema in het populaire programma ‘Beste Zangers’ vertolkt.

In 2019 dook Struijlaart in de wereld van podcasting en startte hij ‘Gitaarmannen, de podcast’. Hierin vertelt hij de verhalen van de beste gitaristen, zowel uit Nederland als daarbuiten.

In april 2024 brengt Ed single ‘All We Need’ uit, ontstaan uit een samenwerking met producer Lukaz en de getalenteerde singer/songwriter Philine. Eind 2024 is Ed in de theaters te vinden met zijn theatertour ‘Gitaarmannen 3: John Mayer’, een ode aan misschien wel de laatste klassieke Gitaarheld!

Persfoto:

Ed Struijlaart_persfoto 2024_vanessa hofstra fotografie

Ed Struijlaart_persfoto 2024_vanessa hofstra fotografie

Ed Struijlaart persfoto 2024 Vanessa Hofstra Fotografie

Ed Struijlaart persfoto 2024 Vanessa Hofstra Fotografie