News
ed struijlaar de troubadours mooi geweest omroep west omroep max 09/07/2023

De Troubadours: Terug Naar Mijn Roots

In het hart van het betoverende Leidschendam, daar waar mijn reis als zanger ooit begon, nam ik deel aan het inspirerende muziekprogramma ‘De Troubadours’. Samen met presentator Christon Kloosterboer trok ik door de straten die ik als kind verkende en beleefde ik een dag vol herinneringen, emoties en creatieve uitingen. Het hoogtepunt van deze bijzondere dag was het schrijven en uitvoeren van ons nieuwe nummer ‘Mooi Geweest’, een eerbetoon aan mijn diepgewortelde band met Leidschendam.

De Troubadours: Een Muzikale Ontdekkingsreis

In het programma ‘De Troubadours’ neemt Christon Kloosterboer, presentator en muzikant, de kijker mee op een betoverende reis door het noordelijke deel van de provincie Zuid-Holland. Gedurende deze reis ontmoet hij lokale muzikanten die hun band met deze regio delen. Voor mij was dit een kans om terug te keren naar mijn geboortegrond en mijn verbondenheid met Leidschendam te verkennen en vieren.

De Betekenis van Leidschendam: Terug naar de Kern

Mijn geboortegrond is meer dan alleen een plek op de kaart. Het is de bron van mijn inspiratie en de kiem van mijn muzikale reis. Tijdens onze tocht door Leidschendam bezochten we de Petrus en Paulus Kerk, waar ik voor het eerst mijn stem liet klinken in een kerkoor. Die herinnering vervaagde nooit en het was bijzonder om terug te keren naar de plek waar het allemaal begon.

Muziek en Herinneringen in de Lucht

Onze reis leidde ons verder naar de majestueuze Drie Molens, een iconische locatie die doordrenkt is van geschiedenis en charme. Hier vonden we inspiratie in het verleden terwijl we ons nummer ‘Mooi Geweest’ vormgaven. Dit nummer weerspiegelt niet alleen mijn persoonlijke band met Leidschendam, maar ook de schoonheid van herinneringen die in de lucht hangen, klaar om opnieuw tot leven te worden gebracht.

Een Nieuw Geluid: ‘Mooi Geweest’

Het hoogtepunt van onze dag was de creatie en uitvoering van ons nieuwe nummer, ‘Mooi Geweest’. Met de geschiedenis, cultuur en geest van Leidschendam als inspiratie, kwamen de tonen en woorden samen om een lied te creëren dat mijn band met deze plek en de diepgaande emoties die het oproept, vastlegt. Van het schrijven tot het uitvoeren, het was een reis die mijn ziel raakte.

De Troubadours: Muziek Verbindt

‘De Troubadours’ is niet zomaar een muzikaal programma. Het is een brug tussen artiesten, geschiedenis en gemeenschap. Het brengt landschap, cultuur en muziek samen op een manier die diepgaand en betekenisvol is. Voor mij was deze deelname een kans om mijn liefde voor Leidschendam te delen met anderen en om mijn muzikale reis terug te brengen naar de plaats waar het allemaal begon.

Als ik terugkijk op mijn deelname aan ‘De Troubadours’ in Leidschendam, besef ik hoe diepgaand de invloed van deze plek op mijn leven en muziek is geweest. Mijn hart zal altijd verbonden blijven met de Petrus en Paulus Kerk, de Drie Molens en alle straten die mijn jeugd hebben gevormd. ‘Mooi Geweest’ is niet alleen een nummer; het is een eerbetoon aan mijn band met Leidschendam, verweven met de klanken van mijn ziel.

Kortom, deelname aan ‘De Troubadours’ gaf me de kans om terug te keren naar mijn roots in Leidschendam, mijn verleden te omarmen en mijn liefde voor deze prachtige plek te delen met de wereld. Muziek heeft de kracht om herinneringen tot leven te brengen en emoties te verbinden, en ik ben dankbaar dat ik deze ervaring mocht delen met mijn geboortestad.

Bekijk het hier op TV West

ed struijlaar de troubadours mooi geweest omroep west omroep max

ed struijlaar de troubadours mooi geweest omroep west omroep max